• Drseči svet

Drseči svet

  • Zbirka Prvenka: Nina Medved, zmagovalka Festivala mlade literature Urška 2019, se predstavlja s svojo prvenko, pesniško zbirko z naslovom Drseči svet.
  •  
  • Šifra:1012
  • Razpoložljivost:Na zalogi
  • 15,00€

  • Brez DDV:14,29€

Nina Medved (1989, Maribor) je pesnica, kulturna producentka, urednica, prevajalka, performerka in fotografinja. Končala je študij primerjalne književnosti in francoščine. Poezijo objavlja v vidnih slovenskih literarnih revijah, pa tudi v Franciji, Srbiji, Belgiji, Nemčiji, Italiji, Grčiji, Rusiji, Kanadi in na Hrvaškem. Je zmagovalka festivala mlade literature Urška ter literarnega festivala Spirala (2019) in polfinalistka pesniškega turnirja Založbe Pivec (2017). Svoje pesmi razvija tudi v pesniške performanse. Je prva slovenska prvakinja v slam poeziji (2016) in vodja Pesniškega društva Slam zverine.

O svoji zbirki je Nina napisala: »To je zelo intimna zbirka. Zato so tudi izbrisana vsa imena, vsi kraji, vsi določni pojmi, čas … V pesniškem kodu, kot ga ima, bi jo namreč preobremenili in jo naredili zasebno. Povzema trenutke, ki jih v takšni ali drugačni obliki doživlja vsak mlad človek. Premišljevanje, kje živeti, zdaj, ko je vse možno in vse odprto; dolžnost, da moraš oditi, ali dolžnost, da moraš ostati, ta odločitev se mi zdi zelo kompleksna, pomembna. Odnos do sebe; kakšen si do samega sebe, kako delaš s svojim čustvovanjem, notranjim samogovorom. Človek je notranje bogato in duhovno bitje in na neki točki se gotovo začne dojemati bolj poglobljeno.« (Delo, Književni list, v pogovoru z Nino Gostiša, 20.10. 2020)

Poglobljeno spremno besedo k poeziji Nine Medved v pesniški prvenki je napisal pisatelj in mentor, državni selektor Urške 2019, Andrej Makuc. Pesmi so prepletene z ilustracijami Mete Wraber, ki je knjigo objela z avtorsko naslovnico ter jo v celoti oblikovala.

Avtorica drsečega sveta bo svojo knjigo kljub omejitvam predstavljala na številnih virtualnih predstavitvah in v živo.

Pesniško zbirka Drseči svet Nine Medved je prejela nominacijo za najboljši literarni prvenec 37. Slovenskega knjižnega sejma 2021.Za nagrado jo je poleg še treh prvenk nominirala žirija v sestavi: Suzana Tratnik (predsednica), Borut Gombač (član) in Diana Pungeršič (članica).Čestitamo!

Lastnosti
Avtor Medved, Nina
Leto izdaje 2020
Število strani 80

Podobni izdelki

Orjaški gobec globusa

Orjaški gobec globusa

Urška Kramberger (Maribor, 1993) je študentka laboratorijske biomedicine, ki živi v Ljubljani in od..

15,00€ Brez DDV:14,29€

Negotovosti navkljub

Negotovosti navkljub

Katarina Gomboc, rojena jeseni 1993, živi in ustvarja v Ljubljani. Jezik poezije je eden izmed jezik..

15,00€ Brez DDV:14,29€

Dostop na odprto morje

Dostop na odprto morje

Nina Kremžar, zmagovalka Festivala mlade literature Urška 2018, se predstavlja s svojo prvenko, pesn..

15,00€ Brez DDV:14,29€