PRAVILNIK O POSLOVANJU SPLETNE TRGOVINE JSKD

Spletno prodajo v spletni trgovini na naslovu https://knjigarna.jskd.si/ izvaja Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) s sedežem in poslovnimi prostori na naslovu Štefanova ulica 5, 1000 Ljubljana, p.p. 1699. Registriran je pri Okrožnem sodišču v Ljubljani z matično številko 1233661000, ID za DDV: SI62905902 in je davčni zavezanec za DDV. Sklad je posredni proračunski porabnik in posluje brez namenskega premoženja.

Jamčimo, da je vsak nakup v spletni trgovini knjigarna.jskd.si varen.

Cene izdelkov in poštnine so v evrih (EUR) z DDV. Kupnina se zaračuna v enem obroku.

Veljajo cene in ostale ugodnosti (popusti, darila, način dostave, soudeležbe pri poštnini ...) na dan oddaje naročila. Prikaz popusta v % je zaokrožen na najbližjo celo številko. Velja originalni račun, ki ga prejmete ob plačilu oz. dostavi v povezavi s splošnimi pogoji, objavljenimi na tej strani in potrjenimi z oddajo naročila.

Kot kupcu vam pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov.

Kot kupec imate pravico odstopiti od pogodbe/nakupa v 14 dneh od prejema blaga. O odstopu in nameravanem vračilu nas najkasneje v 14 dneh od prejetja blaga pisno obvestite na e-naslov knjigarna@jskd.si oz. na JSKD, Štefanova 5, 1000 Ljubljana, pri čemer lahko uporabite kontaktni obrazec. Sporočilo o odstopu od pogodbe je pravočasno, če je poslano pred iztekom odstopnega roka. Če odstopite od pogodbe, morate prejeto blago vrniti najpozneje v 14 dneh po sporočilu, da odstopate od pogodbe, pri čemer sami krijete stroške vračila blaga. V primeru pravočasnega odstopa od pogodbe vam bo JSKD v roku 14 dni po prejemu obvestila o odstopu z enakim plačilnim sredstvom vrnil vsa prejeta plačila. Blago nam morate vrniti v takem stanju, v kakršnem je bilo tedaj, ko vam je bilo izročeno, na naslov JSKD, Štefanova 5, 1000 Ljubljana. JSKD lahko zadrži vračilo že prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler ne predložite dokazila, da ste blago poslali nazaj.

Pri nakupu zapečatenih avdio- ali videoposnetkov in računalniških programov kupec nima pravice do odstopa od pogodbe, če je po dostavi odprl varnostni pečat, enako velja za nakup časopisov, periodičnega tiska ali revij.

JSKD ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje sporov, ki bi ga kupec lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Platforma za spletno reševanje potrošniških sporov je na voljo na spletni povezavi http://ec.europa.eu/odr.

 

REGISTRACIJA

Uporabnik lahko opravi nakup z registracijo na spletni strani knjigarna.jskd.si ali brez. Registrirani uporabnik lahko ureja svoje podatke in nastavitve ter pregleduje stanje oddanih naročil.

Uporabniški račun registriranemu kupcu (v nadaljevanju kupec) omogoča:

·         naročanje izdelkov – kupovanje,

·         pregledovanje dosedanjih nakupov.

Kupec sam odgovarja, da so podatki v uporabniškem računu pravi in točni. Podatke v uporabniškem računu lahko kupec ureja v rubriki "Moj račun".

S klikom na gumb »REGISTRACIJA« dovoljujete, da JSKD z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in neposrednega trženja vzpostavi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki za neomejeno časovno obdobje. JSKD  zagotavlja varstvo osebnih podatkov po zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Kadarkoli lahko pisno ali po telefonu (01 24 10 519, Katja Kmetič, od ponedeljka do petka, od 9.00 do 12.00 ure) zahtevate, da v 15 dneh trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za namen neposrednega trženja, ter vas o tem v nadaljnjih 5 dneh obvestimo na naše stroške.

Pridržujemo si pravico, da izjemoma (delno) odstopimo od izvedbe naročila v primerih, če naročenih knjig zmanjka na zalogi (računalniški sistemi zaloge avtomatsko preverjajo enkrat dnevno v jutranjih urah in izjemoma lahko poidejo tokom dneva), če ugotovimo povečano plačilno rizičnost kupca ali če naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji. V vseh takih in podobnih primerih vas bomo o morebitnem odstopu od pogodbe z naše strani takoj obvestili po e-pošti oz. telefonu.

Za uspešno izvajanje storitve dostave v spletni knjigarni naročenega blaga ponudnik hrani osebne podatke v uporabniškem računu.

 

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

S podatki registriranih in neregistriranih uporabnikov bo ponudnik ravnal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Varovanje podatkov je podrobneje opisano v sklopu  Zasebnost.

 

NAKUPOVANJE

V postopku nakupa izberete način dostave in plačila ter naslov za dostavo in naslov za račun. Vse te podatke in vsebino košarice lahko med nakupom spreminjate do trenutka, ko s klikom na gumb »Potrdite naročilo« dokončno oddate naročilo.

S klikom na gumb »Potrdite naročilo« v zadnjem koraku nakupa bomo zajeli vaše naročilo in vas o tem tudi obvestili na e-naslov, ki ste ga navedli pri registraciji. S tem je pogodba o nakupu naročenih izdelkov med kupcem in ponudnikom sklenjena. Za preverjanje podatkov ali zagotavljanje točnosti dobave vas lahko pokličemo na navedeno kontaktno telefonsko številko ali vam pišemo na navedeni e-naslov. Vsebino vašega naročila lahko kadarkoli preverite na strani Moj račun/Zgodovina naročil. V primeru vprašanj ali težav se lahko vedno obrnete na naš e-naslov knjigarna@jskd.si ali na telefon 01 24 10 519 (Katja Kmetič, od ponedeljka do petka, od 9.00 do 12.00 ure). S klikom na gumb »Potrdite naročilo« potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom prodajno - plačilnih pogojev, ki so tu navedeni in da ste bili na te pogoje ob registraciji izrecno opozorjeni. Naročilo/pogodba se sklepa v slovenskem jeziku.

 

CENE IN PLAČILA

Vse cene v spletni knjigarni so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila.

Na voljo so naslednji načini plačila:

·         plačilo po predračunu

·         plačilo s kreditno kartico

·         plačilo po povzetju

·         gotovinsko plačilo pri osebnem prevzemu v poslovnih prostorih JSKD (gotovina)

Samo za proračunske uporabnike omogočamo plačilo preko eRačunov z odlogom plačila.

 

DOSTAVA

Blago, ki ga dostavljamo iz zaloge, boste prejeli v predvidoma v roku enega tedna. Naročeno blago dostavljamo preko Pošte Slovenije, praviloma na območju Republike Slovenije. Strošek dostave se obračunava ob naročilu glede na težo posameznega izdelka.

Naročeno blago lahko v času uradnih ur (po prejemu obvestila) prevzamete tudi osebno na sedežu JSKD, Štefanova 5, 1000 Ljubljana.

 

PRITOŽBE IN REKLAMACIJE

Pritožbe in reklamacije na izdelke ali storitev lahko sporočite na e-naslov knjigarna@jskd.si, s pomočjo spletnega kontaktnega obrazca ali na telefonsko številko 01 24 10 519 (Katja Kmetič, od ponedeljka do petka, od 9.00 do 12.00 ure). Odgovorili vam bomo v roku enega delovnega dne.

 

POMOČ IN INFORMACIJE

Za pomoč, naročila in dodatne informacije sta kupcem na voljo e-naslov knjigarna@jskd.si ter telefonska številka 01 24 10 519 (Katja Kmetič, od ponedeljka do petka, od 9.00 do 12.00 ure).